Skandalernas Karolinska

Anders Hamsten - KI

- Dokument

 

Dokument om Paolo Macchiarini NYTT - F d KI-rektor fortsatte påverka från ”elefantkyrkogården”

Efter Macchiarini-skandalen var hans förtroende som rektor förbrukat. Trots det hade Anders Hamsten inflytande på regeringens beslut om KI:s Hongkongetablering.

Läs artikeln här »

Universitetsläraren - 2017-09-14

 

Dokument om Paolo Macchiarini NYTT - KI ställer in fest för Anders Hamsten

Karolinska institutet skickade ut inbjudningar till över 200 personer för en mottagning för Anders Hamsten, som avgått som rektor efter hård kritik i Macchiarini-skandalen.

Läs artikeln här »

Dagens Medicin - 2017-01-13

 

Dokument om Paolo Macchiarini NYTT - KI ställer in fest för Anders Hamsten

Mellan 200 och 300 personer var inbjudna till avtackningsfesten för Karolinska institutets tidigare rektor Anders Hamsten. Men efter frågor om kostnaderna tvärvände KI och valde att ställa in festen.

Läs artikeln här »

Läkartidningen.se - 2017-01-13

 

Dokument om Paolo Macchiarini NYTT -KI ställer in fest – efter Expressens frågor

Anders Hamsten avgick som rektor på Karolinska institutet, KI, efter hård kritik för sin inblandning i Macchiariniskandalen. KI planerade ändå att fira av honom med stor mottagning. I början av veckan gick inbjudningar ut till över tvåhundra personer. Men när Expressen ställer frågor om vad kalaset kostar skattebetalarna beslutar KI att ställa in festen. "Vi förstår också att det kan väcka starka känslor hos andra." skriver Camilla Magnusson på pressavdelningen.

Läs artikeln här »

Expressen - 2017-01-12

 

Dokument om Paolo Macchiarini NYTT - Anders Hamsten till Regeringskansliet

Karolinska institutets nyligen avgångne rektor, Anders Hamsten, får anställning i Regeringskansliet, enligt regeringsbeslut den 18 februari. Hans tillförordnade efterträdare, Karin Dahlman-Wright, anställs som vikarierande rektor.

Läs artikeln här »

Expressen - 2016-02-19

 

Dokument om Paolo Macchiarini NYTT - KI-rektorn får nytt jobb i Regeringskansliet

Anders Hamsten har fått anställning i Regeringskansliet, enligt ett pressmeddelande från regeringen. Den tidigare rektorn vid Karolinska institutet valde att ställa sin plats till förfogande efter skandalerna kring kirurgen Paolo Macchiarini, vilket han meddelade i ett inlägg på DN Debatt.

Läs artikeln här »

Expressen - 2016-02-22

 

Dokument om Paolo Macchiarini NYTT -  ”Jag ställer min plats som rektor för KI till förfogande”

Såg inte varningstecknen. Förtroendet för mig som rektor för KI är skadat både hos allmänheten, forskarsamhället och bland KI:s medarbetare och studenter.

Läs artikeln här »

DN Debatt - 2016-02-13

 

Dokument om Paolo Macchiarini NYTT -  KI-rektorn Anders Hamsten avgår

Karolinska institutets rektor Anders Hamsten avgår efter skandalen med kirurgen Paolo Macchiarini. – Det blir svårt för mig att med trovärdighet och kraft verka som rektor, säger han i ett pressmeddelande.

Läs artikeln här »

SVT Nyheter - 2016-02-13

 

Dokument om Paolo Macchiarini NYTT - Anders Hamsten svarar visselblåsarna

Karolinska institutets rektor håller fast vid sina tidigare ståndpunkter i ett svar till de fyra läkarna i Macchiarini-ärendet.

Läs artikeln här »

Dagens Medicin - 2016-02-09